Medeni Kanundan Doğan Davalar


a. Şahsın Hukuku
Kişiler Hukuku, hak sahibi olan kişilerin türlerini, ehliyetlerini, şahsi hallerini, hısımlığını, ikametgahını, şahsiyetin başlangıcını, sona ermesini ve korunmasını düzenleyen bir Medeni Hukuk dalıdır.

b. Aile Hukuku
Avukatlık ofisimiz Aile Hukuku konusuna çok önem vermektedir. Bu sebeple sadece bu konuda çalışan bir departman oluşturmuştur. Aile Hukuku departmanımızın içerisinde özellikle boşanma aşamasında ve sonrasında yaşanan kişisel sorunlara çözüm getirmek amacıyla bir psikolog dâhil edilmiştir. Bünyemizde çalışan Psikologumuz gerek eşler yönünden gerekse çocuklar yönünden psikolojik destek sağlayarak boşanma sürecinin olumsuz etkilerinden müvekkillerimizi korumayı amaçlamaktadır.

Avukatlık ofisimiz Yurt İçi ve Yurt Dışında Aile Hukuku kavramı içerisindeki tüm yenilikleri takip ederek müvekkillerine profesyonel bir hizmet sunmaktadır.

c. Miras Hukuku
Miras Hukuku bir gerçek kişinin ölmesi ya da gaipliğine karar verilmesinden sonra para ile ölçülebilen bütün hak ve borçlarının durumunu düzenleyen hukuk kurallarının bütünüdür. Mirasçı ise ölmüş ya da gaipliğine karar verilmiş kişinin soy bağı, ölüme bağlı vasiyetname ya da evlat edinme gibi sebeplerle mirasın intikal ettiği veya edeceği kişidir. Hukukumuzda Miras Hukuku Medeni Kanun içerisinde ayrıntılı olarak düzenlenmiştir.

Avukatlık ofisimiz Muris Muvazaası, Ölüme Bağlı Tasarrufların İptali Davaları, Tereke Davaları, Mirasçılık Belgesinin Alınması, Mirasçılıktan Çıkarılma Davaları, Mirastan Feragat Davaları, Miras Sözleşmeleri, Vasiyetname Düzenlenmesi ve İptali Davaları, Miras Taksimi Sözleşmesi ve Davaları, Mirasın Reddi ve Mirasın Reddine itiraz davaları konusunda müvekkillerine profesyonel hizmet sunmaktadır.

d. Eşya Hukuku
Eşya Hukuku gerçek yada tüzel bir kişiliğin bir eşya üzerindeki egemenlik hakları ve tasarruflarını,ayni haklarını, bunların nasıl kullanılacağını, ihlali durumunda neler yapılabileceğini düzenleyen hukuk dalıdır. Kısaca kişinin eşya üzerinden mutlak haklarını düzenleyen hukuktur. Türk Medeni Kanunu’nun 4.kitabında geçmektedir.

Eşya Hukuku’nun diğer adı Mülkiyet Hukuku’dur. Mülkiyet Hakkı bir eşya üzerinde kişilere tanınabilecek en geniş haktır. Fakat Mülkiyetin belirli kısıtlamaları olduğu durumlarda eşya hukuku içerisinde tanımlanmıştır. İrtifak Hakkı, İntifa Hakkı, Oturma Hakkı, Üst Hakkı, Rehin Hakkı, bu tür kısıtlamalardan bazılarıdır.